ATV Heroji: Pokrivena kuća za Galešiće

22:05, 30.08.2015.
Thumbnail

Završeno je pokrivanje kuće za Galešiće. Bilo je naporno i intenzivno, dvadesetak dana radilo se bez prestanka. A da nije bilo kiše, pričaju radnici i ukućani, nova kuća bi bila pokrivena i koji dan ranije.

Članove porodice, uključujući i najmlađe,  u dvorištu gdje se nalazila trošna kuća, zatekli smo kako vrijedno pomažu da se novi dom što prije izgradi.

“ Ja radim ovako kad ljudima nešto zatreba.  Vučem blokove i i vode ako treba nekome donesem”, rekao je Bojan Galešić.

Od kako je počeo da radi u novoj firmi Marku je rad na kući za Galešiće prvi posao. Svi rade sve, ali je dobra organizacija najvažnija. Kada vidi sa kakvom voljom rade i pomažu djeca još je, kaže, orniji za posao.

“ Tu nema nekog posla ko šta radi. Sve se radi zajedno i pomažemo jedni drugima, te zidanje, te šalovanje i tako”, kaže građevinski radnik Marko Marinović.

Majka Dragana presrećna je što se radovi na izgradnji kuće privode kraju. Svjesna je da ih do useljenja u novi dom čeka još mnogo posla. Iako se raduje, priča , najveća briga joj je kako će  Bosiljku, Iliju, Novu i Bojana opremiti za školu.

“ Knjige ću dobiti i hvala vam što ste nam oko torbi pomogli. Najvažnija mi je sad garderoba i oprema, da se opreme u školu, to mi je sad najbitnije”, rekla je Dragana Galešić.

Humanu ATV misiju podržali su i mnogi privrednici. Vremena jesu teška, ali to ne znači da smijemo zaboraviti one kojima je naša pomoć neophodna, kažu u GP “Krajini”.

”S obzirom da živimo u vremenu kada ogroman broj stanovništva nije u prilici da obezbjedi najosnovnije životne potrebe, koristim ovu priliku da svima onima koji imaju odgovarajuće mogućnosti poručim da se uključe u ovakve i slične akcije i da svojim doprinosom bar malo usreće one koji to ne mogu sami obezbjediti”, izjavio je  Borko Đurić, direktor GP “Krajina”.

Intenzivni radovi u dvorištu u Krupi na Vrbasu se nastavljaju. Slijedi malterisanje, postavljanje fasade, stolarije i kompletno opremanje kako bi se Galešići u novi dom uselili  do kraja septembra. Dio stare kuće, kažu neće rušiti, ona je podsjetnik na najteža vremena koja su, nadaju se, iza njih.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!