ATV Heroji: Niče kuća za Galešiće

21:05, 16.08.2015.
Thumbnail

Trošna kuća porodice Galešić u Ledenicama u Krupi na Vrbasu, dobija novi izgled. Na starom temelju zahvaljujući plemenitim ljudima i ATV-u niče novi dom za sedmočlanu porodicu. Svi su zasukali rukave, stariji dječaci rade na kući, zakucavaju eksere. Ništa im, pričaju, nije teško. 10-godišnji Bojan pomaže koliko god može, važno mu je samo da se gradnja kuće završi što prije.

Bosiljka, jedina djevojčica u porodici Galešić takođe ima svoja zaduženja. Svakog jutro porani da skuva kafu radnicima i roditeljima. Raduje se novoj kući i novom životu. Majka Dragana zahvalna je svima koji su se uključili u akciju Heroji ATV i odlučili da pomognu.

"Nikad nisam bila sretnija za ovih svojih godina, nisam mislila da ćemo ja i moj muž imati dom. Hvala svim ljudima dobre volje", poručuje Dragana.

Kuća se pravi na starim temeljima, ali će sve ostalo biti novo. U pitanju je klasičan tip kuće za ledeničko podneblje.

"Kuća će se izgraditi po klasičnom sistemu- zidana kuća sa armiranim betonskim stubama, u prizemlju sobe, kupatilo i td”, objasnio je arhitekta Predrag Tontić.

Od jutra do mraka ljudi dobre volje, ATV ekipa i Galešići vrijedno rade i žure da što prije završe sa radovima. Cilj je da se kuća pokrije, ukoliko je moguće, prije početka nove školske godine. Samo da vrijedne radnike i vrijeme posluži.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!