ATV Heroji ispunjavaju obećanja: Knjige za četiri đaka Galešića

20:10, 06.09.2015.
Thumbnail

Školska godina je počela, pa je red da mali Galešići osim sa novom odjećom, priborom i ruksacima u klupe sjednu i sa novim knjigama. Za to se pobrinulo Udruženje "4 +". Oni ovih dana imaju pune ruke posla, želja im je da što više đaka iz udruženja spreme za novu školsku godinu.

" Ni jedno od Galešića ne radi, nezaposleni su nemaju stalna primanja neka da mogu omogućiti sebi za udžbenike.Sami udžbenici za deveti razred koštaju možda oko 200 maraka, to je dva kompleta, plus sedmi isto i on negdje je tu oko 200 maraka. Pribor peti razred. Sve je to ogromni izdatak i za one porodice koje imaju primanja, a kamoli za one porodice koje nemaju primanja", rekao je Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja "Četiri plus".

Osim priprema za školu, uveliko traju i radovi na izgradnji novog doma porodici Galešić. Kuća je stavljena pod krov. Majstori malterišu unutrašnjost, stavljaju izolaciju u potkrovolju, sve uz pomoć mališana. Po povratku iz škole, nije im teško da zasuču rukave.

Uz pomoć prijatelja ATV-a, neugledni i neuslovni kućerak u kome je sedmoro Galešića živjelo do prije nekoliko sedmica, pretvorio se u kuću. Brojni privredni subjekti pridružili su se akciji kako bi što prije kuća postala dom.

"Mi se nadamo da ćemo ispred Sberbanke banke pružiti našu podršku i pomoć u sanaciji, tj. da se druga faza tih zanatskih radova završi u roku, tj. do kraja septembra. Te da će porodica Galešić uskoro da ima jedan funkcionalan dom u kojem će djeca moći da odlaze i vraćaju se sa osmjehom", rekla je Sanja Kurbalija, portparol "Sberbank" Banjaluka.

I Galešići i majstori se nadaju da će ih vrijeme u septembru poslužiti. Mališani su nestrpljivi da konačno imaju svoje sobe, kupatilo i tekuću vodu. Iz dana u dan, gledaju kako želje postaju stvarnost.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!