ANKETA: Ko se treba postrojiti 9. januara?

12:35, 26.12.2017.
Thumbnail

Deveti januar, Dan Republike Srpske mora da bude dan jednistva, a ne podjela. Poručio je to u otvorenom pismu ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

To je njegova reakcija na nedavnu izjavu predsjednika Republike o postrojavanju u Banjaluci. Milorad Dodik tada je otkrio da na Trgu Krajine više neće defilovati Oružane snage BiH.

“Mi smo formirali u okviru naše policije jedan počasni vod od 50 policajaca koji ćemo postrojiti u čast Republike u uniformama koje će biti primjerene tom danu, i mi ćemo ih promovisati taj dan. Ne trebaju nam Oružane snage taj dan, na kraju krajeva, mi njih ni ne doživljavamo kao svoje, svaka čast svim Srbima koji su tamo, ja im želim sve najbolje”, kazao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Šef bh. diplomatije je pozvao sve pripadnike Ministarstva odbrane BiH i zajedničkih bezbjednosnih agencija iz Republike Srpske da nastave obavljati svoje dužnosti profesionalno i dostojanstveno, poštujući Dejtonski mirovni sporazum i brojne ustavne i zakonske mehanizme zaštite pozicije srpskog naroda i Srpske. Crnadak smatra da će upravo tako najbolje pomoći svom narodu i svima ostalim u BiH.

“Smatram da je ova izjava pogrešna i štetna, te da predstavlja isključivo lični stav gospodina Dodika. Uvjeravam vas da vas narod Republike Srpske doživljava svojim, te da pripadate Republici Srpskoj, jer vi jeste narod i dijelite sve dobro i loše sa narodom Republike Srpske”, ističe Crnadak.

I predsjednik Republike smatra da Srbi treba da koriste svoje položaje u Oružanim snagama, međutim da drugi žele da ponište sve potencijale srpskog naroda.

U našoj anketi tražimo i vaše mišljenje:

[yop_poll id="7"]