Hero

Andrija i Anđelka

06.03.2017.

Izazovi života udvoje dobijaju komične obrte kada su par Andrija i Anđelka. Svakog radnog dana u 13:00 pratite seriju koja je zaludjela region. 

Andrija i Anđelka, par u srednjim tridesetim, tipičan su primjer onog što se dešava kada muškarac i žena žive zajedno. Iako su godinama u vezi i iskreno se vole, jedno drugom često idu na živce, bilo da su u spavaćoj sobi, supermarketu ili na večeri s prijateljima.
Njihovi kaprici i potpuno različiti, a tipično muško- ženski pogledi na svet, uzrok su neslaganjima i prepirkama oko dobro poznatih pitanja seksa, ljubomore, novca, djece, njenih prijatelja, njegovih prijatelja, podjela poslova u kući... U svakom slučaju za njih dvoje nema tabu tema, niti je ijedna tema previše ozbiljna da se ne bi mogla pretvoriti u urnebesan komentar modernog života. Andrija i Anđelka samo naizgled stalno vode borbe i ratove, a ustvari se ludo vole.
Serija je rađena prema najadaptiranijem scenariju na svjetu, originalnog naziva „Un gars, una fille“ koji je nakon kanadske, dobio svoje verzije u 25 zemalja širom sveta, svuda sa ogromnim uspijehom kod gledalaca. Adaptaciju scenarija za srpsko tržište uradio je Vuk Ršumović, a režiser serije je Marko Manojlović.Uloge: Anđelka Prpić, Andrija Milošević

andrija i andjelka

 

O GLAVNIM LIKOVIMA

Andrija je tipičan predstavnik svoje mačo vrste, sa svim klasičnim muškim stereotipima. Iskren je i ležeran po pitanju mnogih stvari. Odlično se osjeća u sopstvenoj koži i životu koji živi, te ne vidi potrebu da tu bilo šta mijenja. Voli sebe, automobile, kompjutere i sport. Ne podnosi Anđelkinu majku ni dosadne večere s prijateljima. Uživa u Anđelkinim izlivima ljubomore, iako iskreno ne razume kako njoj vrlo često nije jasno koliko je voli.

Anđelka je atraktivna, moderna žena, pomalo i opterećena trendovima savremenog doba. Želi brak i djete s Andrijom. Zbog brbljive prirode nerjetko se stiče utisak da joj je jezik brži od pameti. Emotivna je, strastvena i sklona drami čak i u banalnim situacijama. Zbog lične nesigurnosti često dobija napade ljubomore, naročito na pomen Andrijine zgodne koleginice Danke. Insistira na zajedničkim odlascima kod psihijatra smatrajući da će to popraviti i unaprijediti njihov odnos. Tačnije, promijeniti Andriju. Iako ga baš ovakvog ludo voli.
U njihovu svakodnevicu povremeno ušetaju i drugi likovi... čisto da zakomplikuju stvari. Osim Anđelkine majke i zgodne koleginice Danke, tu su i njihovi zajednički prijatelji, naizgled savršen par, Jeca i Feđa, zatim psihijatar, Andrijina baba, brat od tetke Petar...