Ana Bekuta otvorila dušu: "Ostavila sam sina u domu za nezbrinutu djecu"

22:28, 24.11.2016.
Thumbnail

 Prije nego što će postati Ana Bekuta, pjevačica se zvala Nada Polić. Tada mlada djevojka, od samo 17 godina, Ana je ostala trudna u vanbračnoj vezi, zbog čega je povukla težak potez - svog sina Igora ostavila je u domu za nezbrinutu djecu.

Taj period je, kaže, najteži u životu. Bila je odvojena od svoje bebe, a okolina ju je osuđivala.

I njeni roditelji su se našli na stubu srama, selo ih je ogovaralo, što je nju posebno boljelo. Smatrala je da oni ni za šta nisu krivi.

- Željela sam da rodim dijete. Istina, nanijela sam bol svojim roditeljima, jesam ih osramotila, to sve stoji, zato je Igor nekih osam mjeseci bio u domu da bi se ta klima u mom selu nekako dovela u normalno stanje i da bi prestale sve te priče. Pritisak okruženja bio je tako snažan da je moj mali lijepi sin morao da se skloni s očiju bezgrešnih - rekla je Bekuta za magazin "Star".

- Svakog vikenda putovala sam da vidim Igora, koji bi mi se smješio u krevetiću, nepogrešivo me poznajući. Do sledeće subote u životu su me držali njegov puderasti miris u nozdrvama i otisak njegovih majušnih usana na vratu. Agonija je trajala nekoliko mjeseci, a onda je glas srca i razuma tu ptičicu vratio u krilo - rekla je Bekuta.