AMS Srpske od sutra besplatno kontroliše vozila

10:44, 31.10.2016.
Thumbnail

Auto-moto savez (AMS) Republike Srpske sutra pokreće preventivnu kampanju besplatne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima pod nazivom "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2016".

Kampanja će trajati do 25. novembra, a realizuje se u okviru "Decenije akcije za bezbjednost saobraćaja na putevima", saopšteno je iz AMS.

AMS i auto-moto društva sprovode akciju u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i lokalnim zajednicama.

S obzirom na to da se vozila u zimskim uslovima više habaju i troše se neki dijelovi, AMS sprovodi akciju u kojoj će se vozačima sugerisati kako da pripreme automobil za zimske uslove, koja oprema je potrebna i kako što bezbjednije da učestvuju u saobraćaju.

ams rs1

Na ovaj način AMS želi povećati ukupan stepen bezbjednosti u saobraćaju i smanjiti broj saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

bih_amsrs

 

Pregledi će sutra biti organizovani u krugu Auto-moto društva "Krajina" u banjalučkom naselju Lazarevo u 9.00 časova.

Ovogodišnja akcija "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima" je preventivno-bezbjednosnog karaktera i ne sadrži represivne mjere prema vozačima vozila na kojima se utvrde neispravnosti pojedinih uređaja koji su predmet kontrole u toku trajanja akcije. Pod pripremom vozila za zimske uslove vožnje predviđena je kontrola:

  1. vrijednosti rashladne tečnosti,
  2. kvaliteta kočione tečnosti,
  3. dubine gazećeg sloja pneumatika,
  4. svjetlosno-signalnih uređaja,
  5. uređaja za brisanje vjetrobrana i perače vjetrobranskog stakla,
  6. kontrola opreme i pribora koju treba da posjeduju vozači na osnovu pravilnika,
  7. ispravnosti auto-gas sistema.

Kompletan raspored i termini akcije su dostupni na ovom linku.