Akcija "Rover": Predložen pritvor za troje osumnjičenih

14:44, 13.09.2017.
Thumbnail

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH da odredi pritvor za tri lica uhapšena u akciji "Rover", osumnjičena za krivična djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Pritvor je predložen za osumnjičene Srebrenka Balavca /55/ rođenog u Stocu, Smaile Balavac /51/ rođene u Mostaru i Nikole Hristića /53/ rođenog u opštini LJubuški, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva navode da je pritvor predložen zbog sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ponovo izvršiti neko od krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Navedena lica uhapšena su po nalogu Tužilaštva BiH, a osumnjičena su da su zajedno sa njima poznatim licima sa područja BiH i Crne Gore, kao organizovana kriminalna grupa, duži vremenski period nabavljala opojnu drogu "skank" i vršila distribuciju i preprodaju te droge na području Mostara, Hercegovine i širom BiH.

Tokom akcije "Rover" zaplijenjena je veća količina narkotika, dokaznih materijala, oružja i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

(Srna)