Agencija SRNA slavi 26 godina rada

19:46, 16.04.2018.
Thumbnail

"Ako Srna nije objavila nije se ni desilo", poručio je direktor ove agencije Radmilo Šipovac. Velika čast je, kaže, što su najviši zvaničnici RS uveličali svojim prisustvom proslavu 26 - og rođendana, a od predsjednice vlade Željke Cvijanović stigla je i konkretna čestitka.

"Mi smo najljepšu čestitku dobili od premijerke Željke Cvijanović. Naime, rebalansom budžeta predviđeno je dodatnih 100 hiljada maraka za poslovanje, a taj novac ćemo iskoristiti za povećanje plata koje nisu povećavane 10 godina", izjavio je Radmilo Šipovac, direktor novinske agencije SRNA.

Predsjendica Vlade Željka Cvijanović poručuje da je to i više nego zaslužena nagrada novinarima koji predano rade svoj posao. SRNA zauzima važno mjesto u društvenom i državnom životu Republike Srpske i premijerka se nada da će tako ostati.

"Mislim da je to jedan od načina da pokažemo da zaista cijenimo ono što oni rade, ali i da pokažemo u krajnjem slučaju da novinarska struka zahtijeva pažnju bez obzira što se političarima nekad ne sviđa ono što čuju od novinara, ali nema rada institucija bez dobrog novinarskog posla", izjavila je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović. Kaže da je Srna podrška institucijama RS i da je njen razvoj od izuzetnog značaja.

"Ovo je jedna od najvažnijih agencija pogotova za Republiku Srpsku na novinarskom prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Ja SRNI želim da se razvija kao što se razvijala i u proteklom periodu, da bude podrška svim institucijama Republike Srpske", naveo je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupstine RS.

Minutom ćutanja svi prisutni odali su počast za sve one novinare i radnike SRNA koji su svojim radom gradili ovu agenciju, a koji više nisu među nama.