Priprema objekta u Lazarevu za dnevni centar za djecu u riziku

  • 01.12.2017. 18:18

U Banjaluci je danas potpisan memorandum o saradnji na renoviranju objekta u naselju Lazarevo u kome će biti dnevni centar za djecu u riziku.

Dokument su potpisali gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, direktor organizacije "Sačuvajmo djecu" Andrea Žeravčić, vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Dalila Bojić Rold i predstavnici udruženja "Nova generacija", saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Radojičić je napomenuo da u Lazarevu postoje dva objekta koja su izgrađena kroz određene međunarodne programe, "a sada se privode svojoj namjeni".

"Nedavno smo potpisali sporazum sa Katoličkim servisom za pomoć /Catholic Relief Services/ o renoviranju jednog objekata za potrebe dnevnog centra za adolescente sa određenim socijalnim poteškoćama i danas kroz ovaj memorandum ulazimo u dalje renoviranje drugog objekta u kome se treba nalaziti dnevni centar za djecu sa određenim socijalnim problemima", rekao je Radojičić.

????????????????????????????????????

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što će oba objekta u Lazarevu konačno imati konkretnu namjenu i biti na raspolaganju ovim kategorijama građana.

Partner i implementator projekta su organizacije "Sačuvajmo djecu" i udruženje "Nova generacija" u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

Direktor organizacije "Sačuvajmo djecu" Andrea Žeravčić rekla je da od 2011. godine podržavaju udruženje "Nova generacija" na uspostavljanju servisa koji ima za cilj da pomogne djeci koja su u riziku i pruži im sigurno mjesto gdje uz pomoć profesionalnog osoblja mogu da dobiju adekvatnu podršku, da bi mogli da završe obrazovanje i uključe se u druge tokove života.

Vršilac dužnosti direktora banjalučkog Centra za socijalni rad Dalila Bojić Rold rekla je da postoji velika potreba za ovom uslugom jer se povećao broj korisnika, dodajući da će sa potpisivanjem ovog memoranduma usluga biti unaprijeđena.

Psiholog u Dnevnom centru Saša Risojević izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem današnjeg memoranduma i dodao da se na taj način može graditi kvalitetnija usluga.