Do 1. oktobra dostaviti zahtjev za pristup transportnom sistemu

11:53, 13.09.2017.
Thumbnail

Operater transportnog sistema prirodnog gasa u Republici Srpskoj "Gas promet" iz Istočnog Sarajeva obavještava potencijalne korisnike usluga da do 1. oktobra mogu dostaviti zahtjev za pristup transportnom sistemu za 2018. godinu.

Raspoloživi tehnički kapacitet za transport prirodnog gasa na Primopredajnoj stanici /PPS/ Karakaj-Zvornik koji je potvrdilo Javno preduzeće "Srbijagas" iznosi 1.940.000 metara kubnih gasa dnevno, pri pritisku isporuke od 30 bara, saopšteno je "Gas prometa".

U saopštenju se dodaje da će nakon isteka roka za dostavljanje zahtjeva, u skladu sa Pravilima rada transportnog sistema za prirodni gas u Republici Srpskoj, biti dodijeljeni transportni kapaciteti i potpisani ugovori o pristupu i korišćenju transportnog sistema.

Ugovor o pristupu i korišćenju transportnog sistema biće potpisani samo sa korisnicima koji blagovremeno podnesu zahtjev, a za zahtjeve koji budu podneseni nakon navedenog roka transportni kapacitet se može obezbijediti samo na prekidnoj osnovi.

Detaljne informacije i obrazac zahtjeva za pristup zainteresovani mogu naći i preuzeti na veb stranici www.gaspromet.com/usluge trećim licima/pristup sistemu.

(Srna)