Zvornička bolnica: Dva v.d. direktora u mjesec i po dana

20:32, 27.11.2017.
Thumbnail

Zvornička bolnica dobija novog direktora. Nakon mjesec i po dana od imenovanja, Vlada je na telefonskoj sjednici odlučila da smijeni Jovana Okuku, i da postavi novog vršioca dužnosti, Ivana Popovića.

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da se Okuka na toj poziciji nije tako dobro pokazao. Objašnjavaju da novi v.d. Nema nikakve veze sa sukobljenim stranama u zvorničkoj bolnici, i da od njega očekuju ono što Okuka nije uspio.

vlcsnap-2017-11-27-20h23m39s139

"Od imenovanja na mjesto v.d. Direktora, Jovan Okuka nije pokazao sposobnosti da se može nositi sa pozicijom vršioca dužnosti direktora Bolnice, koji bi do okončanja postupka javne konkurencije rukovodio zdravstvenom ustanovom na način da se održava kontinuiran rad i nesmetano pružanje zdravstvene zaštite stanovništvu", navedeno je iz ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Okuka je na mjesto direktora došao nakon smjene Milorada Drljevića, koga je dio ljekara pokušao da zadržI dvanaestodnevnim štrajkom. Okuka za ATV poručuje da će prihvatiti odluku Vlade i da će otići dostojanstveno, ali da nije siguran da su mu dali dovoljno vremena da se pokaže. Za 40 dana u fotelji, kaže, malo šta je i mogao da uradi. Naročito onda kada, kako tvrdi, pet hirurga i dalje odbijaju da operišu, osim u hitnim slučajevima.

"Ja poštujem tu Vladu RS. Da li je ona ovde postupila pravilno ili nije, to je irelevantno. Najvažnije je da ova bolnica počne da funkcioniše u punom obimu. A da li će ona početi da funkcioniše sa ovim novim v.d. Direktora, vjerujte da nisam siguran u to. Nisam siguran jer mnogo ja znam, ja sam najstariji ovde u ovoj bolnici, i mnogo znam ta dešavanja, i odnos ovde ljudi, vjerujete", rekao je Jovan Okuka, bivši v.d. Direktora bolnice u Zvorniku.

Okuka tvrdi da se ljekari štrajkači uopšte nisu pomirili sa njegovim imenovanjem, i da ni poštenih deset dana nije mogao da radi kako treba. Zoran Komljenović, jedan od ljekara koji su branili bivšeg direktora Drljevića, kratko poručuje da Vlada nije ispoštovala raniji dogovor, i da ponovo nije izabrala njihovog kandidata.

Poručuje da će se već večeras sastati sa kolegama i odlučiti šta dalje. Zvornički ljekari štrajkovali su zbog smjene bivšeg direktora bolnice, uz obrazloženje da je ustanovu dobro vodio, pa da odluka Vlade samim tim nije bila opravdana.