Zvizdić: Usvajanje akciza ima većinu, pokrećemo ponovo proceduru

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 16:26, 19.05.2017

Imamo informacije da je u Parlamentu BiH osigurana parlamentarna većina kako bi ponovo pokrenuli procedure za usvajanje seta zakona o akcizama, izjavio je predsedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Savjet ministara BiH će napraviti novi krug razgovora. Incijativa mora krenuti ponovo od Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Obavićemo razgovore, posebno sa Savezom za promjene, MMF i drugim učesnicima, posebno o pitanju ugradnje odredbi o plavom dizelu u zakonu – rekao je Zvizdić.

Naglasio je da je pitanje akciza s polja struke, konkrentih činjenica, benefita koje bi dobili, prebačeno na polje politikanstva i istakao da je akciza jedan od najefikasnijih instrumenata za izgradnju putne infrastrukture.

U Domu naroda je to prošlo bez ikakvih problema. Čini mi se da unutar Parlamenta BiH treba raditi na objedinjavanju političkih partija koji zaista žele infrastrukuturni i ekonomski razvoj BIH, rekao je Zvizdić.

(Blic)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
  • Alkibijad Nuša

    Jeste, sad su odjednom autoputevi nesto bez cega se ne moze, a narod nema sta da jede, treba mu podici sve cijene.Hoce li jesti puteve?Bar da su putevi, nego samo popunjavate rupe u budzetima.’ebli vas i Bakir i Mile koji vazda uzimaju od ovog jadnog naroda!