Zvezdan Terzić traži alibi: Lopovi su Zvezdi oteli titulu, odlazim ako treba

14:24, 08.05.2017.
Thumbnail

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da su crveno-belima "lopovi oteli titulu", ali je dodao da snosi veliki dio odgovornosti za situaciju u kojoj se našao klub.

"Sada je prvenstvo konačno regularno, u posljednja dva dana. Svjesni smo svi kakva je bila najprljavija medijska hajka, Zvezda - državni klub, Terzić - mafijaš, da je Zvezda sve zatvorila, u stilu - držite lopova. Nas su pokrali u stilu - držite lopova. Nas su pokrali u derbiju. Sudija Danilo Grujić ne isključuje Leonarda, koji je poslije toga dao gol. Nije svirao faul na golmanu, a to su ključne stvari koje su riješile derbi", rekao je Terzić.

On je istakao da ne traži alibi i da svi imaju odgovornost, o kojoj će se pričati na Skupštini kluba.

"Spreman sam da odem, ali odlazim uzdignuta čela zbog svega što sam uradio u Crvenoj zvezdi. Radio sam odgovorno, disciplinovano, časno, podnijeću izvještaj, a delegati će odlučiti. Spreman sam da odem iz kluba, i veći od mene su odlazili. Svi ćemo jednog dana otići iz Zvezde. Radio sam isključivo u interesu kluba, a nisam siguran da su i moji prethodnici tako radili. Dokle god sam tu, boriću se u Zvezdinom interesu", rekao je Terzić.

On je dodao da će Zvezda poslije kiksa na Voždovcu i gubitka prvog mjesta imati lakši ambijent za rad.

"I nas su pokrali, u derbiju kada nas je pokrao sudija Grujić, to nisu bile sudijske greške, već saznanja. Ni sudija na Voždovcu nije svirao dva penala za nas. Partizan je jahao na titulama iz devedesetih godina, vrlo dobro znamo. Oni nam pričaju o poštenju. Nemamo alibi, ali imamo odgovornost", u dahu je ispričao Terzić.

On je iskrostio priliku i da se zahvali dosadašnjem treneru na svemu što je uradio za klub.

"Zvezda je 640 dana bila prva na tabeli i poslije vikenda pala na drugo mjesto, zbog čega je Božović otišao i preuzeo odgovornost na sebe. Zahvalio bih mu se na svemu što je uradio. Sve je to dio Zvezde, najljepše je kad se pobjeđuje. Kao direktor, snosim veliki dio odgovornosti i spreman sam na sve kritike", zaključio je Terzić.

(Blic)