ŽRS: Mašinovođa kočio, auto nije prešao preko prelaza

13:17, 12.03.2017.
Thumbnail

Predstavnici Željeznica Republike Srpske /ŽRS/ izrazili su duboko žaljenje zbog jutrošnje nesreće u kojoj su u dobojskom naselju Grabovica stradala tri lica, te pozvali učesnike u saobraćaju da zbog lične i opšte bezbjednosti poštuju saobraćajne propise.

Iz ŽRS su saopštili da su na lice mjesta, po redovnoj proceduri, odmah izašle komisije Željeznica sa nadležnim organima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ekipama hitne pomoći i vatrogascima.

Utvrđeno je da je mašinovođa, vidjevši automobil koji prelazi prugu, davao neophodne signalne znake i počeo da koči, ali da putnički automobil nije prešao preko putnog prelaza.

Prema navodima iz ŽRS, putni prelaz na kojem se dogodila nesreća obilježen je andrejevim krstom i saobraćajno-signalnim znacima, a voz se kretao po utvrđenom redu vožnje.

"Mašinovođama su na licu mjesta urađeni neophodni testovi zbog utvrđivanja odgovornosti, a istragom će biti utvrđena odgovornost svih učesnika saobraćajne nesreće", navedeno je u saopštenju.

Alko-testovi pokazali su negativan rezultat kod mašinovođa, a željeznički saobraćaj na ovom dijelu pruge uspostavljen je jutros u 8.22 časova.

Supružnici iz Stanova kod Doboja i njihova sedamnaestogodišnja kćerka poginuli su u jutrošnjem sudaru automobila i voza na pružnom prelazu u dobojskom naselju Grabovica, dok je njihova druga kćerka teško povrijeđena.

(Srna)