ZOI: Gođa zlatna, Lindzi Von u suzama

09:48, 21.02.2018.
Thumbnail

Sofija Gođa iz Italije osvojila je zlatno u spustu na Zimskim olimpijskim igrama. Tako je postala prva Italijanka koja je osvojila zlatnu medalju u ovoj disciplini na Igrama.

Do pobjede je došla pošto je stazu dugu 2 775 metara u skijaškom centru Jenogseon završila za minut, 39 sekundi i 22 stotinke.

Srebrna medalja pripala je Norvežanki Ragnhild Movinkel sa devet stotinki zaostatka, a treće mjesto i bronzano odličje sa 47 stotinki lošijim vremenom pripalo je nekadašnjoj olimpijskih šampionki u ovoj disciplini Lindzi Von iz SAD.

– Teško mi je bilo da zadržim suze, jer je ovo bio moj poslednji spust na Olimpijskim igrama. Mislim da sam bila dobra, ali su Sofija i Ragnhild pokazale klasu. Tužna sam – iskrena je bila Lindzi Von.

Medalja je izmakla Tini Vajrater iz Lihtenštajna koja je na kraju zaostalaja 63 stotinke, dok je na petom mjestu bila Amerikanka Alis Mekensi i Švajcarkinja Karin Zuter.

Posljednja individualna trka na Igrama u Pjongčanguza skijašice održaće se u četvrtak, za kada je zakazana alpska kombinacija, koja je zbog predviđenih loših vremenskih uslova pomjerena za dan ranije.

(Agencije)