Zeleni most ipak samo za pješake?

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 8:31, 16.06.2017

Zeleni most preko rijeke Vrbas u banjalučkom naselju Obilićevo ubuduće će moći koristiti samo pješaci, budući da su tokom redovne sanacije utvrđena značajna oštećenja konstrukcije ovog mosta, konačna je odluka gradske vlasti.

Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve je istakao da će saobraćaj i dalje biti zabranjen za motorna vozila zbog sigurnosti.

“Most će moći koristiti samo pješaci, a u toku ove godine bi trebalo da bude završen projekat, a naredne godine trudićemo se da nađemo sredstva za gradnju novog mosta”, rekao je Sandić.

Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS predložio je da se motorni saobraćaj potpuno zabrani preko mosta nakon što su uočena oštećenja.

Pošto se radi o veoma frekventnom mostu, prema procjenama gradskih vlasti to bi izazvalo ogromne saobraćajne gužve, pa su tražili od Instituta da preporuče mjere hitne intervencije koje bi omogućile da se most stavi u funkciju.

Uslijedilo je i obećanja iz Uprave grada, o čemu je ATV portal ranije pisao, da će Zeleni most postati prioritet, te da bi već iduće godine, ukoliko budu obezbijeđena budžetska sredstva, biti izgrađen most sa dvije saobraćajne trake i pješačkim stazama.

Zeleni most je sagrađen 1959. godine kao privremeni prelaz.

(ATV)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone