Zbog tragedije kod Doboja, mašinovođa završio kod neuropsihijatra

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 16:50, 18.03.2017

Mašinovođa “Željeznica RS”, koji je upravljao vozom koji se prije sedmicu sudario s automobilom u kojem je tragično nastradala kompletna porodica Đedovac iz Stanova kod Doboja, zbog teškog psihičkog stanja i doživljene traume smješten je u dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka”.

Prilikom prijema u bolnicu, osim teškog psihičkog rastrojstva, mašinovođa je imao i poremećaj rada srca, zbog čega je jedno vrijeme bio smješten u jedinici intenzivnog liječenja.

Nakon neuropsihijatrijskog pregleda i prepisane terapije, nesretni čovjek je stabilizovan, ali se i dalje oporavlja u Internističkoj službi ove zdravstvene ustanove, gdje je pod nadzorom specijaliste interne medicine dr. Marka Adžića.

“Pacijent se još nije u potpunosti konvertovao, stanje je nešto bolje, ali mu srce još nije ušlo u normalan ritam”, kazali su nam u dobojskoj bolnici.

Podsjećamo, nakon ove nezapamćene tragedije oglasili su se iz “Željeznica RS”, kazavši kako su odmah nakon nesreće izašle komisije ŽRS sa nadležnim organima MUP-a RS-a, ekipama Hitne pomoći i vatrogascima.

“Utvrđeno je da je mašinovođa, vidjevši automobil koji prelazi prugu, davao neophodne signalne znake i počeo kočiti, ali da putnički automobil nije prešao preko putnog prelaza.”

Prema navodima iz ŽRS, putni prelaz na kojem se dogodila nesreća obilježen je andrijinim krstom i saobraćajno-signalnim znacima, a voz se kretao po utvrđenom redu vožnje.

“Mašinovođama su na licu mjesta urađeni neophodni testovi zbog utvrđivanja odgovornosti, a istragom će biti utvrđena odgovornost svih učesnika saobraćajne nesreće”, navedeno je tada u saopštenju.

Alko-testovi pokazali su negativan rezultat kod obojice mašinovođa.

Supružnici Zlatko (53) i Slavica (46) Đedovac iz Stanova i njihova sedamnaestogodišnja kćerka Kristina smrtno su stradali na mjestu nesreće, dok je njihova kćerka Nikolina (18) preminula naknadno u banjalučkom Kliničkom centru.

Kristina i Nikolina, učenice drugog, odnosno trećeg razreda medicinske škole, bile su na rođendanskoj zabavi u Doboju, gdje su roditelji automobilom došli po njih.

Oko tri sata ujutro, u automobil, kojim je upravljala Slavica naletio je teretni voz, koji je saobraćao na relaciji Omarska – Zenica.

Prema riječima dežurnog tužioca dobojskog Okružnog tužilaštva Neđe Đurića, nakon udara vozilo je odbačeno i voženo oko 300 metara od mjesta kontakta, gdje je zatečeno, a tijela su bila u vozilu.

Zbog ove nesreće je, odlukom gradonačelnika, 14. februara u Doboju bio proglašen Dan žalosti.

(Faktor.ba)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone