Završen protest u centru Beograda: Paljene baklje, letjele flaše FOTO/VIDEO

22:08, 04.04.2017.
Thumbnail

Poslije okupljanja oko 18 časova ispred Doma Narodne skupštine, hiljade građana, nezdaovoljnih izbornim rezultatom, krenuli su u protestnu šetnju koja se upravo završila uz najavu da će sutra biti održan i treći skup.

Poslije zaustavljanja kod zgrade Vlade Srbije, jedan dio okupljenih se uputio ka Domu Narodne skupštine, a drugi preko Savamale ka Zelenom vencu, da bi se spojili ispred republičkog parlamenta.

bgd2

Masa je skandirala "U isto vreme sutra", najavljujući, još jedno protestno okupljanje.

I glumci izašli da pozdrave učesnike #protest protiv diktatura 2017. 🙂Ima još bolja slika gde se vidi više glumaca ... pic.twitter.com/eJ673pkfhk

— Gaia Foks (@Gaia_Foks) April 4, 2017

Građani su bili opremljeni trubama, pištaljkama, bubnjevima i transparentima, ali nije bilo stranačkih obilježja. Na Trgu Politika okupljeni su napravili mali performans, pošto su zasjeli na asfalt uzvikujući parole, da bi onda u isto vrijeme svi skočili sa zemlje.

bgd3

Potom su nastavili Svetogorskom ulicom gdje je masa dobila podršku pojedinih glumaca iz Ateljea 212. Burno je bilo ispred RTS-a gdje je upaljeno nekoliko baklji, dok je ka zgradi poletjelo i par plastičnih flaša sa pivom.

Neverovatna energija #izbori2017 #protest #beograd pic.twitter.com/70XqFuJAt1

— Ivana Ćirković (@i_cirkovic) April 4, 2017

Sličan prizor vidio se i ispred zgrade Vlade Srbije gdje je upaljeno nekoliko baklji.

(Blic)