Zatvoreni "Dani pozorišta 2017"

09:14, 12.10.2017.
Thumbnail

Predstavom "Neki novi klinci", režisera Milana Božića, u izvođenju šamačkog pozorišta "Bibac", u Šamcu je završena manifestacija "Dani pozorišta 2017".

Božić je sinoć nakon predstave rekao da je cilj ove manifestacije, koju organizuje šamačko pozorište, da preraste u tradiciju i da okupi što više pozorišta.

"Na ovu manifestaciju dolaze pozorišta iz svih republika bivše Jugoslavije. Iduće godine slavimo jubilej - 10 godina postojanja", rekao je Božić i podsjetio da je pauza napravljena samo za vrijeme poplava 2014. godine.

Božić je naveo da šamačko pozorište čini grupa amatera, koji i u predstavama obrađuju satirične i aktuelne teme, te da ova ustanova kulture opstaje zahvaljujući opštini Šamac i ostalim sponzorima.

"To je mala ekipa od 10 mladih amatera koji svakim danom izrastaju u profesionalce i svojim umijećem uspijevaju da nasmiju i obraduju publiku", kaže Božić i dodaje da im je cilj da u teškim vremenima izmame osmijeh građana.

Шаац - Дани позоришта 2017

On je najavio da će u novembru šamačko pozorište učestvovati u "Danima pozorišta" u Kotor Varošu, da će do kraja oktobra u Šamcu izvesti još jednu predstavu i dati doprinos humanitarnim akcijama.

Ljubiteljima pozorišne umjetnosti tokom pet dana trajanja manifestacije u Šamcu predstavila su se i pozorišta "Branislav Nušić" iz Srbije sa predstavom "Maligna ćelija", Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" iz Prnjavora sa dječijom predstavom "Kako nasmijati princezu", pozorište "Scena" iz Novog Grada predstavom "Strajilo Grmečlija" i Dis teatar iz Banjaluke predstava "Osmi dan".

(Srna)