Za zapošljavanje u nerazvijenim opštinama 20 miliona KM

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 20:05, 20.04.2017

Lijepe vijesti donio je predsjednik Republike Srpske u Jezero i Šipovo. Institucije Srpske trebalo bi da izdvoje 20 miliona maraka za zapošljavanje u nerazvijenim lokalnim zajednicama.

Ova finansijska injekcija dobro će im doći da zakrpe rupe u budžetima, ali i da realizuju brojne infrastrukturne projekte.

“To je nama stvarno problematika, nemamo novce koje možemo obezbijediti kroz budžet za učešće u nekim projektima. Tako da svakako ćemo poboljšati zdravstvo, izrada puteva, infrastrukturalni projekti fiskulturne sale, mosta. Gledaćemo u narednom periodu da podrška ide u tom smjeru”, pojasnila je Snježana Ružičić, načelnik opštine Jezero.

“Razgovarali smo o revitalizaciji pojedinih fabrika i pogona koji nisu u funkciji, prije svega mislimo na gipsaru Volar, mislimo na još neke resurse koji se nalaze na području opštine Šipovo. Razgovarali smo oko realizacije projekta koji se zove Treset”, rekao je Milan Kovač, načelnik opštine Šipovo.

“Najveća odgovornost biće na lokalnim upravama, jer one će garantovati za projekte”, poručio je predsjednik Srpske. Nerazvijenim opštinama obećao je pomoć i nova ulaganja u realni sektor.

“Negdje smo spremni čak i da napravimo određenu fabriku. Baziranu na bazi lokalnih resursa i da tu fabriku damo radnicima ili stanovništvu te opštine na vlasništvo, da ona upravlja , kako bi izbjegli osude da se vraćamo na neki socijalizam ili nešto tako”, pojašnjava Milorad Dodik, predsjednik RS.

U opštini Jezero stanje u budžetu je katastrofalno, duguju dobavljačima, odbornicima i funkcionerima, a i sudska izvršenja su došla na naplatu. Presrećni su što će imati ljekara koji će im biti na raspolaganju svaki dan. Šipovo je najbogatija opština što se tiče prirodnih resursa, pa lokalne vlasti obećavaju da će ih ubuduće bolje koristiti.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone