Za ubistvo trebinjskog boksera 35 godina

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 13:41, 12.07.2017

Vrhovni sud RS potvrdio je presudu Miljanu Ratkoviću (30) i Daku Pikuli (30) iz Trebinja i pravosnažno ih osudio na 35 godina zatvora za ubistvo trebinjskog kik boksera Marka Đerića (24).

Sudsko vijeće Vrhovnog suda RS je istovremeno donijelo odluku o ukidanju oslobađajuće presude trećeoptuženom Radovanu Andriću (19), a postupak protiv njega je vraćen na novo suđenje.

U Vrhovnom sudu Srpske je potvrđeno da su, kao neosnovane, odbijene žalbe Ratkovića i Pikule, dok je u slučaju Andrića prihvaćena žalba tužilaštva. Ratković je pravosnažno osuđen na 20 godina, a Pikula na 15 godina robije.

Prema optužnici Pikula i Ratković zločin su dogovorili u maju 2015. godine jer su željeli da se osvete Đeriću. Motiv ubistva bila je osveta za fizički sukob koji je Đerić, sedam dana prije zločina, imao s Pikulom i njegovom suprugom Dejanom, koju je udario ispred kluba “Merlot” u kome je radio kao izbacivač, kao i sa Ratkovićem koga je istukao i izbacio iz kluba u aprilu iste godine.

U ranijoj presudi je navedeno da je ubistvo izvršio Ratković, koji je zajedno s Pikulom detaljno osmislio plan. Prije zločina od nepoznate osobe nabavili su automatsku pušku. Ratković je sa Rajkom Bovanom dogovorio da mu javi kada Đerić krene kući iz noćnog kluba „Merlot“ gdje je radio.

Bovan je tog kobnog 24. maja prošle godine Ratkoviću poslao SMS poruku „Ok i ja idem kući“, a što je značilo da je žrtva krenula. Ratković je nakon toga otišao u trebinjsku ulicu Miloša Obilića gdje je sačekao Đerića do 3.25 časova i usmrtio ga.

(Mondo.rs)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone