Vučić: U Vašingtonu mi prigovaraju zbog štrajka u kragujevačkom Fijatu

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 18:21, 17.07.2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je na radnike Fijata u Kragujevcu  i Vladu Srbije, iako je samo manjinski vlasnik, da riješe problem u kragujevačkoj kompaniji.

Kako je naveo, dalji štrajk nosi velike rizike.

“Danas, kada ovdje govorimo o lojalnosti radnika kompanijama, što je veoma važan faktor za privlačenje investitora, onda kažu: A Kragujevac?”, rekao je Vučić, koji boravi u posjeti Vašingtonu.

Istakao je da nema mnogo informacija o tome šta se dešava, da zna da je od radnika Fijata dobio pismo, ali da nije stigao da se upozna sa njegovim sadržajem, i dodao:

“Molim radnike, vidio sam ih kada sam obilazio fabriku, riječ je o dobrim domaćinima i poštenim ljudima, i vjerujem da će razumijeti svoju ulogu, kao i vladu, da preduzmu sve mjere koje im stoje na raspolaganju”, rekao je Vučić.

Istakao je da tema uopšte nije pitanje – ko je kriv, već je ključno sa se mora naći rješenje.

Vlada, dodaje, nema previše mogućnosti u svojim rukama, jer je manjinski vlasnik, ali je moli da učini sve što može, podvukao je on.

“Radnike molim da razumiju svoju i našu poziciju, da razumiju poziciju Srbije. Oni koji bi htjeli sukobe između radnika i vlade, pa se tome raduju na političkoj sceni, ti ne razumiju ništa“, poručio je Vučić.

Oni, kako je dodao, ne razumiju da rade u korist štete radnika u Kragujevcu, i to ne samo radnika u Fijatu, već u korist štete svoje države.

“Nikada takve političare nisam mogao, niti ću razumijeti”, istakao je Vučić.

Kako je rekao, uskoro se vraća u Beograd i zamolio je sve aktere da imaju razumijevanja i da dobro razumiju značaj posljedica koje sve ovo može da ima ne samo po radnike Fijata i Fijat, već po Kragujevac i cijelu zemlju.

(Tanjug)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone