Vučić u prvoj predsjedničkoj posjeti BiH, jedna od tema i razgovor o granici

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 7:54, 07.09.2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započeće danas dvodnevnu posjetu BiH tokom koje će se sastati sa najvišim zvaničnicima u BiH, ali i boraviti u Istočnom Sarajevu, gdje će razgovarati sa predstavnicima grada i opština u njegovom sastavu.

Svečana ceremonija dočeka Vučića, uz vojne počasti predviđena je u 14.00 časova ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, nakon čega će uslijediti sastanak zvaničnih delegacija BiH i Srbije.

Za 15.30 časova planirana je konferencija za novinare na kojoj će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i Vučić, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.
Nakon posjete Predsjedništvu BiH, Vučić će u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo u 16.05 časova imati sastanak sa rukovodstvom ovog grada. Sastanku će prisustvovati i načelnici opština iz sastava grada, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Istočno Sarajevo.

Vučić će u Sarajevu posjetiti Hram rođenja Presvete Bogorodice-Sabornu crkvu, gdje će se sastati sa NJegovim visokim preosveštenstvom mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima.

Sutra, drugog dana posjete, Vučić će u 10.00 časova, u zgradi parlamenta BiH, imati sastanak sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Vučić će se sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem sastati u 10.45 časova, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Ovo je prva posjeta predsjednika Srbije BiH nakon šest godina i prvi Vučićev dolazak u Sarajevo u predsjednikčkom svojstvu. Kako je ranije najavljeno, ključne teme koje će biti razmatrane na sastancima odnose se na infrastrukturne projekte i otvaranje konačnog pitanja o granici, piše Klix.

(Srna/Klix)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone