Vučić neće predlagati premijera, u avgustu izbori u Srbiji?

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 9:16, 19.05.2017

Odluku o tome ko će zasjesti u u fotelju premijera nakon što Aleksandar Vučić preuzme dužnost predsjednika Srbije mogli bi da donesu građani na biralištima i to možda u avgustu, piše “Alo”.

Iako ovih dana svi čekaju da izabrani predsjednik Aleksandar Vučić odluči kome će povjeriti premijerski mandat to se, ipak, neće dogoditi – piše “Alo”, pozivajući se na dobro obaviješteni izvor, koji kaže i da ni Ana Brnabić ni Ivica Dačić neće biti imenovani za premijera iako ovih dana važe za glavne favorite.

Prema tom izvoru, Vučić ozbiljno razmišlja da raspiše vanredne parlamentarne izbore krajem ljeta, tačnije za avgust.

“Vučić trpi veliki pritisak unutar partije. Postoji jaka struja u taboru naprednjaka koja insistira na tome da novi premijer bude baš iz te stranke… Idejom da na to mjesto dođe Ivica Dačić nisu oduševljeni”, piše list.

U tekstu se navodi da, međutim, ni u unutar SNS ne postoji konsenzus o Vučićevom nasljedniku jer svako misli da je zaslužniji od onog drugog, dok socijaliti očekuju imenovanje Dačića jer smatraju da su upravo oni doprinijeli Vučićevoj pobjedi na predsjedničkim izborima.

Što se tiče Ane Brnabić, uticajne konzervativne struje unutar Srbije ne slažu se sa tim da osoba koja je homoseksualno orijentisana bude imenovana za predsjednicu Vlade i vrše pritisak na premijera.

Kako se navodi, Vučić ne obraća pažnju na te ultimatume, ali razmišlja o tome da nikome ne ostavlja blanko svoju fotelju, jer je ova Vlada izabrana upravo na krilima njegove popularnosti u narodu i on ne želi da snosi odgovornost za eventualne loše poteze koje bi onaj koga predloži mogao da vuče.

“Stoga veoma ozbiljno razmišlja da predloži nove parlamentrne izbore pa da Vladu vodi onaj ko na njima ostvari trijumf”,navodi izvor lista.

S obzirom na to da se očekuje da gradonačlenik Beograda Siniša Mali uskoro podnese ostavku na to mjesto, postoji mogućnost da vanredni parlamentrni i beogradski izbori idu u paketu, navodi izvor lista i dodaje da bi Vučić tim potezom u potpunosti destabilizovao opoziciju koaj se još nije oporavila od poraza na predsjedničkim izborima.

Naprednjaci bi, pak, opet išli u veliku koaliciju sa svojim dosadašnjim partnerima, osim što postoji mogućnost da SPO više ne bude dio te priče, zaključuje taj izvor, napominjući da se očekuje da Vučić uskoro donese konačnu odluku.

(Alo)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone