Voz udario u automobil, poginuo trogodišnji dječak

18:18, 01.03.2017.
Thumbnail

Trogodišnji dječak poginuo je danas na pružnom prelazu Šušanj u naselju Ilino u Baru kada je lokalni putnički voz je udario automobil u kojem je bio sa majkom.

Dječak je u nesvjesnom stanju prebačen u barsku bolnicu, gdje je preminuo, dok je njegova majka povrijeđena i u stanju je teškog šoka.

Prilikom udesa, voz je gurao automobil skoro pedesetak metara i tom prilikom uništio metalnu konstrukciju stajališta. Deformisano vozilo je potom odbačeno sa lijeve strane pruge, gledajući ka barskoj stanici.

"Samo sam čuo žestok prasak, okrenuo se i video kako voz gura auto koji je potom sa pruge pao u kanal pun vode pored pruge. Ljudi su počeli da pritrčavaju, izvukli su prvo okrvavljenu ženu, koja je sve vrijeme vikala "Dijete, dijete", a onda su iz olupine izvukli i dijete. Odmah su ih unijeli u prvi automobile koji je naišao i poveli u bolnicu", rekao je "Vijestima" jedan od mještana Ilina koji se u tom trenutku zadesio kod stajališta.

Ovaj pružni prelaz je odavno jedna od najcrnjih tačaka na crnogorskim prugama, bez rampe, sa svjetlosno zvučnom signalizacijom.

(Blic)