Vojin Mijatović napušta NDP?

20:11, 11.12.2017.
Thumbnail

NDP bi uskoro mogao da ostane bez jednog od najistaknutih članova. Sve su glasnije spekulacije da stranku napušta Vojin Mijatović, aktuelni zamjenik ministra civilnih poslova BiH i da planira da se priključi SDP-u.

Mijatović je navodno nezadovoljan statusom koji ima u stranci i odnosom sa njenim liderom, Draganom Čavićem. Da nešto ne štima, pokazuje i činjenica da juče nije bio u prvim redovima na godišnjoj skupštini NDP-a.

U telefonskom razgovoru, Mijatović nije ni potvrdio, ali ni demantovao spekulacije o promjeni stranačkog dresa.

"Nemam blage veze otkud to. Dakle nemam blage veze i ne znam otkud, koji natpisi. Gdje šta, ko je izjavio to pa da znam kome da odgovorim?", riječi su Vojina Mijatovića, zamjenika ministra civilnih poslova BiH.

Mijatović poručuje da će se oglasiti ove sedmice.

Iako je obećao izjavu, predsjednik NDP-a, Dragan Čavić, kasnije se predomislio i poručio da radije ne bi ništa da komentariše. Slično kažu i njegove stranačke kolege.

Neodređen je i prvi čovjek SDP-a. Nermin Nikšić poručuje da je van zemlje i da će o svim aktivnostima njegove stranke, kao i o stranačkim pojačanjima građani i mediji uskoro biti obaviješteni.

vlcsnap-2017-12-11-19h34m02s22

"Vojin Mijatović je moj dobar drug s kojim sam odlično sarađivao dok je bio savjetnik u kabinetu premijera Džombića. O tome ko sve ulazi u SDP zvanično će biti objavljeno na pres konferenciji i sjednici Glavnog odbora koje će biti održane u Banjaluci. Do tada ne bih ništa zvanično komentarisao", naveo je Nermin Nikšić.

Iako je rekao da nije čuo za spekulacije, Mijatović je krajem prošlog mjeseca na svom tviter profilu imao zanimljivu prepisku sa SDP-ovcem, Hamdijom Lipovačom, koji se ponadao da će dobiti novog stranačkog kolegu.

vlcsnap-2017-12-11-19h34m23s237

vlcsnap-2017-12-11-19h34m19s200

vlcsnap-2017-12-11-19h34m29s39

Glavni odbor SDP-a- biće održan krajem mjeseca. Nikšić je i ranije najavio mnogo aktivniji angažman te stranke u Republici Srpskoj. Nedavno su dobili još jedno pojačanje. Bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Belgiji, Draško Aćimović, čak je podnio ostavku, zbog ulaska u SDP. Nikšić je, nakon skorašnjeg sastanka sa predsjednikom Republike, Miloradom Dodikom, poručio da želi da njegova stranka postane važan politički faktor i u Srpskoj.