Visina snijega na Jahorini dvadesetak centimetara

13:54, 27.11.2017.
Thumbnail

Snijeg na Jahorini od juče pada pojačanim intenzitetom, visina snježnog pokrivača je dvadesetak centimetara, a temperatura vazduha je minus tri stepena Celzijusova.

Putevi do Jahorine, kao i na samoj planini su prohodni, a službe zadužene za čišćenje su na terenu.

Radovi na skijalištima privedeni su kraju, tako da je uređeno više od 6.000 metara staza, rečeno je Srni u Olimpijskom centru "Jahorina".

[caption id="attachment_561230" align="aligncenter" width="1632"]ЈАХОРИНА, 27. НОВЕМБРА /СРНА/ - Снијег на Јахорини од јуче пада појачаним интензитетом, висина сњежног покривача је двадесетак центиметара, а температура ваздуха минус три степена Целзијусова. ЈАХОРИНА, 27. НОВЕМБРА /СРНА/ - Снијег на Јахорини од јуче пада појачаним интензитетом, висина сњежног покривача је двадесетак центиметара, а температура ваздуха минус три степена Целзијусова.[/caption]

Staze su proširene, iznivelisane i usaglašene sa FIS standardima, odnosno spremne za homologaciju i takmičenja najvišeg ranga, ali i za posjetioce ove olimpijske planine.

Sva skijališta su funkcionalno uvezana u jedinstvenu cjelinu.

U toku je izgradnja više od 500 metara vjetrobrana na vrhu planine koji će, osim za smanjivanje jačine vetra, koristiti i kao orijentiri i putokazi za skijaše.

Sistem za osnježavanje na stazi Skočine /Prača/ u funkciji je i čim budu odgovarajući vremenski uslovi, odnosno odgovarajuća temperatura, počeće proizvodnja vještačkog snijega.

Planirano je osnježavanje više od 150.000 metara kvadratnih skijaških staza i veznih puteva, a ljubitelji sportova na snijegu moći će da uživaju u alpskim stazama dugim više od 20 kilometara.

(Srna)