Zaboravio "srdačan" susret

Tramp produžio sankcije Sjevernoj Koreji

  • 23.06.2018. 17:04

Američki predsjednik Donald Trump produžio je sankcije Sjevernoj Koreji za još godinu dana, navodeći da nuklearno oruže te zemlje i dalje predstavlja "vanrednu pretnju", a to je učinio samo deset dana pošto je rekao da iz Pjongjanga više nema opasnosti, javio je AP.

 U uredbi Trampa se navodi da postojanje i opasnost širenja fisionog materijala upotrebljivog za oružje na Korejskom poluostrvu, te postupci i politika vlade Sjeverne Koreje i dalje predstavljaju vanrednu pretnju nacionalnoj bezbjednosti, spoljnoj politici, ekonomiji SAD.

Sankcije Sjevernoj Koreji, koje su na snazi od 2008, obnavljaju se izvršnom uredbom.ž

Nakon sastanka sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom u Singapuru 12. juna, Tramp je rekao da će sankcije biti ukinute tek kada Pjongjang ostvari napredak u denuklearizaciji.

Međutim, dan nakon sastanka s Kimom, 13. juna, Tramp je na Tviteru napisao da se svako danas može osjećati sigurnije i da više nema nuklearne prijetnje Sjeverne Koreje.

Trampova uredba o produženju sankcija se poklopila s objavom američkog ministarstva odbrane o otkazivanju vojnih vježbi s Južnom Korejom na neodređeno vrijeme.

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина