Marija Zaharova

Rusija će uvijek biti uz Srbiju

  • 15.06.2018. 14:51

Rusija će uvijek biti uz Srbiju i sve što radi Moskva u vezi sa rješavanjem pitanja Kosova i Metohije, prvenstveno odražava interese i zahtjeve Srbije kao države i kao naroda, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je navela da ovdje nije riječ o ruskim interesima, već o tome da Rusija podržava Srbiju, na njenu molbu, kada je riječ o pronalasku rješenja za to komplikovano i dramatično pitanje. 

"Ta pitanja treba da rješava sama Srbija, i to je naš nepromjenjiv stav, a Rusija će uvijek biti pored nje", rekla je ona. 

Ona je prokomentarisala i nedavne navode ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Čepurina o mogućem duboljem uključivanju Rusije u rješavanje kosovskog pitanja, ocijenivši da nije riječ o i inicijativi Rusije, već odgovoru diplomate na određeno pitanje novinara, prenio je "Sputnjik". 

Zaharova je rekla da se, nažalost, dešava da se iz intervjua izvlače određene snažne poruke i da se akcentuju pojedine stvari, iako je u ovom slučaju riječ isključivo o Čepurinovom odgovoru na određeno pitanje novinara. 

"Pitanje je, čini mi se, bilo - Može li se Rusija dublje uključiti u taj proces u slučaju da joj se Srbija obrati? To nije bila inicijativa Rusije", kaže Zaharova. 

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок