Njemačka

Državljanin BiH pijan napao dječaka iz Sirije, prolaznici mu spasili život

  • 18.06.2018. 20:22

Neimenovani 32-godišnji državljanin BiH osumnjičen je da je nanio teške tjelesne povrede 15-godišnjem Sirijcu u njemačkom gradu Pasing, javljaju tamošnji mediji.

 Kako prenosi "radiosarajevo.ba" pisanje njemačkog "focusa", sve je počelo u jednom lokalnom restoranu brze hrane, gdje je pijani muškarac iz BiH počeo da verbalno vrijeđa 15-godišnjeg dječaka iz Sirije.

Tinejdžer je napustio restoran, ali je za njim krenuo državljanin BiH koji je imao čak dva promila alkohola u krvi.

Sustigao ga je na ulazu u lokalni voz S-Ban, nekoliko puta ga udario i oborio na zemlju. Sirijac se pridigao, ušao u voz, ali napadač je krenuo za njim, nastavio da ga udara i pokušao ga izbaciti iz S-Bana.

Incident je eskalirao, život sirijskog dječaka bio je u opasnosti jer je jednom nogom visio između ivice platforme i voza spremnog za polazak.

Sirijskog dječaka zaštitili su 30-godišnja žena iz Sendlinga i 26-godišnjak iz Pasinga koji su vjerovatno uspjeli da spriječe najgore.

Ubrzo je stigla policija i uhapsila državljanina BiH, dok je dječak iz Sirije prebačen u bolnicu krvavog nosa, s brojnim modricama i ogrebotinama po glavi i gornjem dijelu tijela.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок