Privredna komora SAD

Bijela kuća da prekine razdvajanje djece migranata od roditelja

  • 19.06.2018. 21:35

Bijela kuća smjesta treba da prekine sa sprovođenjem imigracione politike kojom se predviđa razdvajanje djece migranata od roditelja koji ilegalno pređu američku granicu, stav je Privredne komore SAD.

"Naša vlada na silu razdvaja od roditelja na hiljade djece. Ne postoji drugi način da se to kaže – to nismo mi i to mora prestati", navodi se u saopštenju iz Privredne komore. 

U saopštenju se ističe da zvanična politika obično služi kao ogledalo vrijednosti jedne nacije i napominje da su SAD osnovane na ideji prihvatanja imigranata u društvo, kako bi se stvorila nacija različitih, javio je "Sputnjik". 

"Predsjednik SAD Donald Tramp sprovodi politiku koja je suprotna tradicionlanim vjerovanjima i principima", navodi se u saopštenju. 

Državni tužilac SAD DŽef Sešns je 6. aprila najavio da Amerika neće biti tolerantna kada je riječ o imigracionoj politici, što znači da porodice koje ilegalno pređu granicu SAD moraju biti razdvojene, kako bi se odrasli priveli, a djeca predala zdravstvenim i humanitarnim službama, nakon čega treba da se pošalju nazad u zemlju iz koje su došli.