Usvajanje rezolucije o dijalogu sa Srbijom

Vučić: Priština zatvara dijalog

  • 15.12.2018. 20:52

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Priština usvajanjem rezolucije o dijalogu sa Srbijom "željela da suštinski zatvori vrata dijalogu".

"Rezolucija Prištine podrazumeva tri ključne stvari - da svaki dogovor mora da vodi punoj nezavisnoti Kosova, da nema promene granica, odnosno da Kosovo mora biti priznato u okvirima sadašnjih granica, te da mora biti zadržana celovitost teritorije Kosova po unitarnom principu, što znači da neki delovi teritorije ne mogu da imaju autonomiju", rekao je Vučić za Televiziju Prva. 

On kaže da to znači da dijelovi teriorije ne mogu da budu federacija i ocjenjuje da Priština time misli da vrši pritisak na Srbiju. 

"Oni su želeli da zatvore vrata svakom dijalogu. Ovim papirom su nedvosmisleno rekli `mi hoćemo sve i po svaku cenu`. O čemu mi onda da razgovaramo. Ne znam šta bi to trebalo da bude tema", rekao je Vučić. 

On ističe da ga to sve manje brine, jer je dobro razumio poruku sa uvođenjem taksi. 

"To pokazuje pod jedan - da ste sišli s uma, a pod dva - da želite da isprovocirate Srbiju i da uđete u oružani sukob. Mi smo uspeli da izbegnemo te zamke i tako ćemo raditi i ubuduće", rekao je Vučić. 

On je najavio da će prisustvovati sjednici Savjeta bezbjednosti UN u ponedjeljak, 17. decembra u NJujorku, čije održavanje su zatražile Srbije i Rusija nakon odluke o formiranju takozvane vojske Kosova.

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм