Burna rasprava u Apostrofu

Zašto Anketni odbor nije želio da vidi sve fotografije u slučaju Dragičević?

  • 09.06.2018. 19:08

Kada je načelnik Uprave za teški i organizovani kriminalitet davao izjavu pred Anketnim odborom, htio je da pokaže fotografije sa uviđaja nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića, kao i ostalu foto dokumentaciju načinjenu tokom obdukcije i reobdukcije, međutim, Odbor je odlučio da im se to ne ostavlja, poručio je u Apostrofu Darko Ćulum, direktor Policije RS. 

-Šta te fotografije prikazuju?"

"Pa u kakvom stanju se leš nalazi, u kakvom stanju je pronađen. Ovo što vidimo danas u javnosti što se prikazuje, to su fotografije koje su urađene nakon prve obdukcije i nakon reobdukcije, a niko ne prikazuje one fotografije u kakvom stanju je bio leš kada je pronađen i u kakvom stanju je bio kada je dovezen u Sudsku medicinu", rekao je Darko Ćulum, direktor Policije RS .

Članovi Anketnog odbora kažu da pojedina dokumenta, koja su im stigla nakon donesenih zaključaka nisu otvarali, jer su smatrali da im ne bi mnogo pomogla. 
 
"Nisam ga pogledao, kako da ga pogledam kad nešto dobijete.

-Pa znači niste ni otvorili? 

Ne. Niko od nas nije ni otvarao to", rekao je Milenko Mihajlica, poslanik SRS RS u NS RS.

“Ti nam dokumenti ništa ne bi značili, samo bi nas uvlačili u istragu, što nije nadležnost anketnog odbora. Ti dokumenti treba da idu tužiocu", istakao je Nedeljko Glamočak, poslanik SDS-a u NS RS.

Došlo je do politizacije slučaja, poručio je SNSD-ov poslanik Vanja Bajić. 

"Takođe, kao građanin i poslanik očekivao sam više od Anketnog odbora i suština je bila upravo da vidite da li je policija postupila po nalogu Tužilaštva i ako ste već saslušali sve te ljude, ujedno i saslušate druge ljude i blogere koji tvrde da imaju dokaze o saučesništvu, ko su saučesnici", kaže Bajić.

U Apostrofu je ponovljeno da policija nije vršila pritisak na Tužilaštvo. Darko Ćulum je dodao da mu nije jasno zbog čega se traži njegova ostavka. 
 
"Ja ovo smatram isto jednom vrstom pritiska. Zašto, evo nek mi kažu zašto da se smijenim? Bilo ko ovdje nek mi kaže razlog", rekao je Ćulum

Kada su u pitanju oni koji po portalima tvrde da znaju ko su izvršioci ubistva Davida Dragičevića, Ćulum smatra da ih treba pozvati u Tužilaštvo i ispitati, jer se ovako, kako kaže, ostavlja utisak da se sve zna, a ništa ne preduzima. 

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм