Načelnik Reljić krivi SDS i PDP

Vlada Srpske neće ostaviti Dubicu na cjedilu

  • 23.06.2018. 19:20

Ne smije se dozvoliti finansijska blokada Kozarske Dubice, poručuje i danas premijerka Srpske, šaljući ohrabrujuće riječi Radenku Reljiću koji je, prekjuče, rekao da je opština pred finansijskim kolapsom. 

Željka Cvijanović je uvjerena da će problem biti riješen. 
 
"Objašnjavala sam juče to pitanje i zašto su se našli u toj situaciji, zbog opterećujućih sudskih presuda koje predstavljaju problem za funkcionisanje lokalne zajednice. Takođe sam rekla da se vode razgovori sa predstavnicima opštine i naći će se rješenje", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

Za načelnika opštine to su odlične vijesti. Bez pomoći Vlade teško bi se izvukli. 

"Ja koristim ovu priliku da se zahvalim aktivnostima predsjednika i premijerke RS koji obećavaju da će biti adekvatno rješenje za Dubicu, da će biti sanirani problemi koji su napravljeni u vrijeme vlasti PDP-a i SDS-a koji su ostavili za sebe multimilionske dugove i meni koliko sam već 18 mjeseci tu ostalo je da vraćam njihove dugove i plaćama njihove račune", kaže Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica.

Načelnik, u dvije godine mandata, nije razgovarao sa pojedincima i firmama koje su tužile opštinu, poručuje sa konferencije za novinare član Glavnog odbora SDS-a iz Dubice, Ozren Bursać. Kaže da nije prvi put da se Reljić žali na loše finansijsko stanje u opštini. 

"Problemi se guraju pod tepih u varijanti da ja izguram svoj mandat, a onda će doći neko drugi ko će riješavati problem a to nije način na koji se riješava. SDS je nudila rješenje pri prvom formiranju budžeta, a aktuelnu vlast u Dubici je upozoravala da će doći do ovoga ukoliko se ne razgovara, pregovara i ne krenu riješavati problemi", kaže Bursać.

Problemi sa tužbama se godinama gomilaju, a dvije najveće koje su stigle na naplatu, od milion i 850 hiljada maraka, podignute su tokom mandata Reljićevih prethodnika. O blokadi dubičkog budžeta oglasio se i predsjednik Republike. 

"Drago mi je da su se istakli ti problemi da pričamo sa imenima i prezimenima, provjerite, Perica Bundalo i njegova firma tužili su opštinu Dubica za isporučivanje nekog kamena, a ugovor je postignut za nasipanje lokalnih puteva koje odnesu kiše, po pravilu pred izbore, gdje je sada sudskom presudom leglo 800 hiljada da se plati iz tog vremena političkog upravljanja PDP-a i SDS-a tom opštinom", rekao je Dodik.

Perica Bundalo u kratkom telefonskom razgovoru odgovara da su Dodikove informacije pogrešne i da on nema nikakve veze sa presudom koja je opštini došla na naplatu. Riječ je o tužbama putarskih preduzeća za neisplaćene usluge iz 2012. i 2014. godine.