Tako će biti i ubuduće

Vlada Srpske nastavlja podršku Rogatici

  • 18.10.2019. 19:21

Najznačajniji projekti za Rogaticu rađeni su u saradnji sa Vladom Srpske. Tako će biti i ubuduće, poruka je premijera Radovana Viškovića rukovodstvu te lokalne zajednice.

"Vlada RS i dalje će biti partner ovoj lokalnoj zajednici. Sarađivaćemo u skladu sa našim mogućnostima i pomagati ovu lokalnu zajednicu, onako kako pomažemo i ostale lokalne zajednice u RS", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Cilj Vlade je, rekao je Višković tokom prve posjete Rogatici, da svaka lokalnka zajednica bude jaka i razvijena. S njim je doputovala i ministarka finansija kojoj se posebno dopalo to što je od načelnika čula da stanovnici te opštine ne odlaze u inostranstvo. 

"Sigurno smo mi u Vladi opredijeljeni da pogotovo tim opštinama gdje građani ne odlaze vani učinimo sve da dobiju i projekte i kvalitetni način života", kaže Zora Vidović, ministar finansija u Vladi RS.

"Hvala predsjedniku vlade i ministrici na jednom razumijevanju i podršci koju smo imali do sad, bez koje sigurno ne bi imali ni ove investicije ni ova ulaganja na ovom području da nije Vlade", kaže 
Milorad Jagodić, načelnik opštine Rogatica.

Na sastanku je bilo riječi i o pokretanju proizvodnje u Fabrici prečistača, vraćanju Osnovnog suda u Rogaticu i otvaranju pogona firme "Mraz" koja bi trebalo da zaposli oko 30 radnika. Premijer i načelnik posjetili su i proizvodne objekte Mesne industrije "Vizion".