Poslanik SDS-a

Stanić: Vlast nema politiku otkupa pšenice

  • 20.06.2018. 13:36

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Repulike Srpske Miladin Stanić rekao je danas da vlast u Srpskoj, kako je naveo, nema politiku otkupa pšenice, jer još nije poznata njena otkupna cijena.

Stanić kaže da je SDS, dok je bio na vlasti, agrarnu politiku zasnivao na otkupu i proizvodnji tržišnih viškova žitarica, te da je posredstvom Robnih rezervi vršena razmjena robe.

"Odnos je bio takav da se dva kilograma merkantilne pšenice mijenjalo za litar nafte. Stanje je danas daleko lošije", rekao je Stanić.

On je naveo da će SDS, kada dođe na vlast, inicirati da se uvede dvostruko oporezivanje i da se inputi u poljoprivrednoj proizvodnji oslobode poreza.

"Mi ćemo se odgovorno odnositi prema poljoprivrednicima", rekao je Stanić novinarima u holu Narodne skupštine.

On je dodao da je Prijedlog zakona o zateznoj kamati još jedan pokazatelj da, kako je naveo, vlast ne radi za građane.

"Kada smo ga mi predlagali jednom, nisu stavili ni na dnevni red. U 2016. jesu, ali nisu prihvatili naš prijedlog  koji je jako sličan ovome. Ovo je još jedan pokazatelj da opozicija ima konstruktivne prijedloge, a da vlast vlada za sebe, a ne na građane RS", kazao je Stanić.

 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.