Velika očekivanja

Početkom oktobra biće završena nova bolnica u Istočnom Sarajevu

  • 06.06.2018. 19:57

Radovi na izgradnji nove bolnice Kasindo dobro napreduju i sve bi trebalo da bude govoto u oktobru, poručeno je nakon sastanka ministra zdravlja i rukovodstva te zdravstvene ustanove. Dragan Bogdanić kaže da ima velika očekivanja.

"Očekujem sasvim drugi pristup u radu, da bude prepoznatljiva po dobrom odnosu prema pacijentu, zdravstvenoj usluzi i da u ovu bolnicu ne dolaze samo stanovnici sarajevsko-romanijske regije, već i drugog dijela Sarajeva, jer mislim da postoji dovoljan broj ljekara u RS i Srbiji koji mogu ovdje da rade", rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Pripremamo se za rad u novom objektu i sigurno nećemo razočarati, dodaje direktor bolnice. Kvalitetan kadar je, kaže, prioritet.

"Napravili smo jedan plan koji vodi Ministarstvo u vezi specijalizacije, prijemima mladih novih ljekara, neki od naših ljekara su već na određenim edukacijama", rekao je Goran Todorović, direktor Bolnice Istočno Sarajevo.

Izvođač radova uvjerava da će sve biti gotovo na vrijeme.

"Biće bolnica završena do početka oktobra kako smo obećali, nema zastoja, a oprema koja treba da bude ugrađena je nabavljena i plaćena", izjavio je Rade Marković, izvođač radova.

Zdravstvena zaštita stanovnika sarajevsko-romanijske regije, otvaranjem nove bolnice Kasindo, biće podignute na najviši nivo, kažu nadležni. Već je značajno poboljšana otvaranjem poliklinike u martu ove godine. Vlada RS, za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu, izdvojila je 55 miliona maraka.