Dogovorili saradnju

PDP i Seljačka stranka zajednički idu na izbore

  • 17.06.2018. 20:25

PDP i Seljačka stranka zajednički idu na izbore. Pomalo zaboravljena u javnosti iako je na političkoj sceni još od 96.godine, Seljačka stranka i dalje ima iste prioritete.

“Imamo mnogo tema koje su vezane za selo i poljopivredu ali moramo zajednički raditi i na borbi protiv korupcije. Što se poljoprivrede tiče, osim na zakonu o potsticajima imamo i zakon o poljoprivrednom zemljištu, zakon o zadrugarstvu koji treba riješiti, koji je neprihvatljiv za ove uslove", kazala je Gordana Vidović predsjednik Seljačke stranke.

Seljačka stranka ovim sporazumom daje punu podršku kandidatima Saveza za promjene, a zauzvrat dobija mogućnost učešća na zajedničkim listama za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH, kaže predsjednik PDP-a. Branislav Borenović objašnjava da je saradnja bila logična jer su selo i poljoprivreda jedan od prioriteta PDP-a.

“Sama činjenica da je stranka koja je očuvala svoj identitet za svih ovih 20 godina, koliko postoji uz prepoznatiljivu poruku koja je stalno insistirala na značaju sela i poljoprivredne proizvodnje, prepoznala PDP kao politički subjekat sa kojim može zajednički nastupiti na izborima", izjavio je Branislav Borenović predsjednik PDP-a.

Seljačka stranka nastupila je i na izborima 2014.godine.  Tada su osvojili nešto više od 2000 glasova i tako ostali bez ijednog mandata. Ipak na lokalnim izborima prije dvije godine dobili su jedno odborničko mjesto Skupštini opštine Modriča.