Portparol SNSD-a

Kovačević: Najveći domet Govedarice - čupanje mikrofona i duvanje u pištaljku

  • 19.06.2018. 12:26

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica i danas je još jednom pokazao dvije stvari koje su karakteristične za njegovo bavljenje politikom - prva je elementarno nepoznavanje načina na koji funkcionišu institucije, a druga beskrupulozna spremnost da obmanjuje javnost i manipuliše građanima, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Današnjim pozivom predsjednici Vlade Željki Cvijanović da 'podnese izvještaj Skupštini', iako je tačka dnevnog reda 'Pitanja Vadi - aktuelni čas sa ministrima Srpske', Govedarica je pokazao da ne razlikuje pojmove ministar, Vlada i premijer, jer je u okviru ove tačke predviđeno da članovi Vlade odgovaraju poslanicima na aktuelna pitanja", izjavio je Kovačević Srni. 

On je rekao da je "fascinantno da čovjek koji želi da vodi Republiku Srpsku ni nakon decenije provedene na jedinom poslu koji je radio, a to je posao poslanika, ne razumije ovakve osnovne stvari". 

"Sa druge strane, Govedarica, koji je predsjednik SDS, ponovo u javnost plasira netačne inormacije o tome kako je Vlada i premijerka Srpske obavezna da na današnjoj sjednici podnosi izvještaj Narodnoj skupštini. Ako je iko pokazao poštovanje prema Narodnoj skupštini Republike Srpske to je predsjednica Cvijanović koja je u skupštini bila kada god se raspravljalo o važnim temama, od izbora Vlade, do sjednica o poplavama, referendumu, budžetu, donošenju deklaracije o vojnoj neutralnosti i svim drugim važnim sjednicama", podsjetio je Kovačević. 

On je dodao da "SNSD mora podsjetiti javnost i da je Cvijanovića bezbroj puta pokazala opoziciji da na njihove argumente sile uvijek ima odgovore koji se baziraju na sili argumenata, te da je s toga neshvatljiva njihova mazohistička potreba da još jednom ispadnu smiješni u raspravi sa njom". 

"Jedini logičan zaključak koji možemo izvući o današnjem istupu Govedarice je da je ponovo pokazao da je vrhunski domet njegovog političkog djelovanja čupanje mikrofona i duvanje u pištaljku, što mnogo više priliči vođi navijača, a ne nekome ko se predstavlja kao vođa opozicije", zaključio je Kovačević.