Strahuje da je David ubijen

Govedarica: Anketni odbor radio dobro, propusti u istrazi u slučaju Dragičević

  • 15.06.2018. 14:16

Komentarišući izjavu predsjednika Srpske Milorada Dodika da vladajuća koalicija neće prihvatiti izvještaj Anketnog odbora Narodne skupštine u vezi sa stradanjem mladića Davida Dragičevića, predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je rekao da samo formiranje tog odbora pokazuje da situacija u društvu nije dobra.

"To što je skupštinska većina uradila od prvog momenta ukazivalo je da uopšte ne želi da dođe do saznanja da li je bilo propusta institucija u istrazi o slučaju Dragičević", ističe Govedarica i tvrdi da je namjera bila manipulisati narodom.

On je dodao da je Anketni odbor radio dobro i odgovorno, te da je evidentno da je bilo propusta u istrazi.

"To nas dovodi do sumnje pod kakvim okolnostima i iz kog razloga je stradao Dragičević. I nama je poznato da će izvještaj, nažalost, biti odbijen. Biće zanimljivo čuti obrazloženje zašto je vladajuća koalicija protiv tog izvještaja", ocijenio je Govedarica.

On je dodao da predsjednik Srpske nije taj koji treba da dovodi vještake patologe iz Beograda, već da pozove institucije da rade svoj posao i da poštuje rad narodnih poslanika i Anketnog odbora.

Govedarica tvrdi da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske prekoračilo mnoge nadležnosti, te da resorni ministar nije smio davati izjave prema kojima nema nijedne indicije da se u tom slučaju desilo ubistvo.

"Kada vidite sve fotografije /tijela Dragičevića/, postavite niz pitanja na koja niko u Narodnoj skupštini, uključujući ministra, nije dao odgovore, onda sam ja izveo jedan logičan zaključak. Možda nisam u pravu i ne uzimam da je to tvrdnja, ali sumnjam poslije svega i strahujem da je David ubijen", smatra Govedarica.

On je naveo da sve češći protesti u Srpskoj pokazuju da se građani bude zbog teškog života, te da akcize koje su donijele povećanje cijena goriva treba vratiti na pređašnje stanje dok još nije kasno.

"Građani iskazuju nezadovoljstvo i treba da traže sudsku zaštitu od onih koji ih progone u ekonomskom smislu. Spreman sam da se sa narodom borim protiv onih koji rade protiv naroda", rekao je Govedarica i podsjetio da je Savez za promjene na vrijeme upozoravao šta će se desiti nakon povećanja akciza.

 

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок