DNS napustio koaliciju

  • 17.10.2020. 19:03

Demokratski narodni savez je izašao iz vladajuće koalicije. Odluku je danas donijelo predsjedništvo te stranke. DNS koaliciju napušta na republičkom i bh. nivou, pa će tako poslanik DNS u PD PS BiH i njihov delegat u Domu naroda FBiH, napustiti klubove, tj. koaliciju u kojima su do sada djelovali. Što se koaliranja na lokalnom nivou tiče, čeka se mišljenje svakog opštinskog odbora pojedinačno.

"Predsjedništvo DNS obavezuje opštinske i gradske odbore DNS da do 21.10.2020. godine u 15 časova dostave prijedlog budućeg koalicionog djelovanja u svakoj lokalnoj zajednici na ovogodišnjim lokalnim izborima, o čemu će konačnu i obavezujuću odluku donijeti predsjedništvo DNS", rekao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Poštujemo odluke DNS-a. Rekao je to predsjednik SNSD-a. Ukoliko neko od funkcionera DNS-a podnese ostavku, ona će, biti prihvaćena, poručio je to nedavno Milorad Dodik

Ako se koalicioni sporazumi raskinu na lokalnim nivoima, funkcioneri DNS-a koji dolaze iz tih opštinskih odbora, biće smijenjeni, dodavao je Dodik.

"Mi nemamo potrebu da tolerišemo ništa, ako neko misli da hoće da bude van, biće van, i mi ćemo to veoma efikasno pomoći da budu vani, ak hoće. Ako neće, ja ih pozivam tu, racionalna politika kaže da treba ostati okupljen, i razgovaraćemo o tim temama. Ne vidim nijedan problem, čak sinoć kad smo razgovarali sa Nešićem, ja nisam prepoznao probleme", izjavio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

SNSD je uvijek promovisala ideju široke i stabilne koalicije. Na organima je svake stranke da odlučuje o svom položaju unutar koalicije, rekla je to nedavno Željka Cvijanović, potpredsjednica SNSD-a. Iskrenost je, kako kaže, najvažnija.

"Razvijajući Republiku Srpsku, ono što očekujemo kao najveća i najvažnija politička partija jeste dobre odnose, iskren pristup svih. Kad smo već na zajedničkom putu borbe, onda treba da se oslobodimo određenih ličnih pristupa i ponašamo kao ozbiljne politike", rekla je Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a.

Predsjednik DNS-a, prije dva dana, podnio je ostavku na mjesto vršioca dužnosti direktora Puteva Srpske, iz zdravstvenih razloga. Lider SNSD Milorad Dodik, tada je poručio da će konkurs za direktora tog javnog preduzeća uskoro biti raspisan.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина