Kadrovske izmjene u NDP-u

Čavić: Privremeni odbor rukovodi strankom u Bijeljini

  • 22.06.2018. 16:48

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić najavio je danas da će strankom u Bijeljini rukovoditi Privremeni gradski odbor koji će sprovesti i cijeli izborni proces.

"Žalim što je uopšte došlo do ove situacije i što je Perica Spasojević podnio ostavku (na funkciju predsjednika Gradskog odbora NDP Bijeljina) i istupio iz stranke", rekao je Čavić nakon sjednice u hotelu "Drina" na kojoj je formiran Privremeni gradski odbor. 

On je dodao da Privremeni gradski odbor NDP od sedam članova, na čelu sa povjerenikom Milanom Ljubojevićem, treba da izvrši konsolidaciju stranke u Bijeljini do 30. oktobra, uz ocjenu da to ide u dobrom pravcu. 

"Jako nam je stalo da imamo odbor u Bijeljini i da pokažemo da nas ima na najznačajnijem mjestu u Republici Srpskoj, uz Banjaluku i druge gradove, od kojih svaki ima svoj strateški značaj, a Bijeljina posebno. Učinićemo sve da ovdje jačamo infrastrukturu", naveo je Čavić. 

Prema njegovim riječima, Spasojević nije htio da prihvati jednoglasne odluke Predsjedništva stranke i to je bio povod za njegovu ostavku, kao i ostavku Mladenke Vujadinović na članstvo u NDP. 

"Situacija nas je natjerala da ovdje pravimo privremene korake, a o Spasojeviću nemam ništa loše da kažem, naprotiv, zajedno smo se mnogo godina borili i donosili i teška rješenja, jer je generalno teško biti opoziciona i stranka sa manjim resursima, ali smo opstali na političkoj sceni i upečatljivo i principijelno djelujemo u cijeloj Republici", kaže Čavić. 

On nije govorio o imenima kandidata na stranačkim listama, a novinarima je saopštio da je Spasojević insistirao na konkretnom kandidatu koji će biti nosilac kompenzacione liste, što nije statutarno. 

Čavić je potvrdio da je sa odlaskom Spasojevića NDP prestao da bude parlamentaran u Bijeljini, ne sporeći da mandat pripada odborniku. On je rekao da svih proteklih godina stranka nije imala zamjerki ni sporenja sa Spasojevićem kao odbornikom u Skupštini grada. 

"Ovo nam uošte nije trebalo neposredno pred izbore, ali dogodilo se", rekao je Čavić. 

Odgovarajući na pitanja novinara o najavljenom povećanju plata i penzija u Srpskoj, lider NDP-a je rekao da je do tog povećanja trebalo doći i ranije, ali i da za povećanje plata postoji realan okvir, te da će to biti neizvodljivo u nekim lokalnim zajednicama koje su prezadužene. 

On smatra da lokalnim zajednicima treba ograničiti izdvajanja za bruto plate zaposlenih u administraciji na 25 odsto izvornog godišnjeg prihoda. 

"Kao poslanik sam govorio i da treba smanjiti poreze i na teret toga povećati primanja radnika, ali naći dobro rješenje i uz pojačanu kontrolu, jer poslodavci često zloupotrebljavaju izmjene zakona i kada se smanji poresko opterećenje ne povećaju za taj iznos zarade zaposlenih, nego svoju ličnu zaradu", rekao je Čavić.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм