Anketni odbor

Borenović traži podršku za izvještaj

  • 15.06.2018. 19:12

Lider PDP-a Branislav Borenović jutros je poranio u Narodnu skupštinu, da pred novinarima kaže kako su najnoviji Dodikovi komentari o radu Anketnog odbora, po njemu - šokantni.

Predsjedniku Anketnog odbora Narodne skupštine u slučaju Davida Dragičevića, zasmetale su izjave predsjednika Srpske da je odbor izabran sa namjerom da pokaže da nije dostojan državnog zadatka.

"Prvi čovjek Republike Srpske bira radno tijelo parlamenta sa jasnom namjerom da utiče na neutvrđivanje istine i pravde. To znači da sve što je Dodik radio, radio je sa jasnom namjerom da ovdje u Republici Srpskoj bude nepravda, laž, korupcija, kriminal," rekao je Borenović.

Lider PDP-a je pozvao Dodika da se ne plaši ni Lepira ni Lukača, da stane uz svoj narod, i da pokaže da mu je stalo do istine i pravde. Od Dodika je tražio da podrži izvještaj, jer su, kaže, stručno odradili posao. 

Na odgovor nije dugo čekao - iz Beograda, Dodik uzvraća da je izvještaj sraman, i da neće dobiti podršku SNSD-a. Ocjenjuje da se lider PDP-a pokazao kao nesposoban političar, koji nije mogao da ispuni ono što je Narodna skupština tražila od njega.

"On je pokazao svoj prizeman karakter, zato što je u zaključke Anketnog odbora unio svoju emociju, i svoje političke stavove od ranije, koje smo mi znali. Takvi špekulativni izvještaji neće proći. SNSD, čiji sam ja predsjednik, i govorim potpuno legitimno, neće podržati takav izvještaj. To što Borenoviću smeta, neka se on malo preispita, ne može nametati nama stavove," odgovorio je Dodik.

Izvještaj Anketnog odbora na 323 stranice će se sljedeće sedmice naći pred poslanicima. Nakon tri sedmice rada, odbor je zauzeo nekoliko ključnih stavova - da su građani s pravom uznemireni, da su tvrdnje sa pres konferencije od 26. marta neutemeljene, da postoje osnovi sumnje da je David Dragičević ubijen, da institucije trebaju da utvrde ko je odgovoran za propuste i da se trebaju izmjeniti Zakon o krivičnom postupku i Zakon o javnim tužilaštvima.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.