Predsjednik Srbije

Vučić: Hotijeva ideja o razmjeni teritorija apsurdna

  • 19.06.2018. 12:14

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nema govora o razmjeni teritorija na način kako to predlaže savjetnik predsjednika samoproglašenog Kosova Redžep Hoti, koji traži Rašku oblast i jug Srbije za sjever Kosmeta i ocijenio da je ta ideja apsurdna.

On je upozorio da kod dijela Albanaca postoji potreba za formiranjem takozvane "zelene transverzale", a na njenom putu je sjever Kosmeta - između južne Mitrovice, Vučitrna, Srbice, i s druge strane Ribarića, Novog Pazara i centralnog dijela Srbije, Raške. 

"Zato im toliko smeta teritorija sjevernog Kosova", ukazao je Vučić novinarima u Predsjedništvu Srbije. 

On je naglasio da ne može uvijek to da komentariše, jer bi, kako je rekao, neko mogao pogrešno da ga razumije. 

"I kada govorim o njihovoj `gladi` za zauzimanjem sjevera Kosova uvijek sam imao sve te argumente, i Gazivode i Valač, i za tu njihovu potrebu da održe tu liniju na kojoj su uvijek insistirali i koju sada više nijedan političar ne može da sakrije, pa čak iako se više ne radi o albanskom pitanju. To je ono što smo vidjeli, što znamo i što osjećamo i to je nešto što se neće dogoditi", poručio je Vučić. 

Upitan šta će se desiti ako Albanci "upadnu" na sjever Kosmeta, Vučić je podsjetio da je on to pitanje nedavno javno postavio, ali da nije dobio odgovor. 

"Naše je da uradimo sve da sačuvamo mir, da obezbjedimo stabilnost i garantujemo sigurnost našem narodu na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм