Nakon presude

Izdat nalog za hapšenje Zdravka Mamića

  • 06.06.2018. 18:01

Osječki Županijski sud u srijedu je, na osnovu nepravosnažne presude kojom je Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora, dao nalog za njegovim hapšenjem, saznaje se u ovom sudu.

Nakon što MUP utvrdi na kojem je graničnom prelazu okrivljeni napustio Hrvatsku, jer se prema postojećim podacima nalazi u Bosni i Hercegovini, sud će policiji dati nalog za raspisivanje međunarodne potjernice, na osnovu koje Mamić može biti uhapšen u bilo kojoj zemlji izvan EU.

Ukoliko se okrivljeni zatekne u nekoj članici EU, izdaće se evropski nalog za hapšenje, kazao je Hini portparol Suda Miroslav Rožac.

Nakon što hrvatske pravosudne vlasti raspišu međunarodnu potjernicu od vlasti BiH će zavisti hoće li ga izručiti budući da Mamić ima dvojno državljanstvo.

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić u srijedu je u Osijeku nepravosnažno osuđen na šest i po godina zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 miliona kuna.

Prema hrvatskim zakonima osobe osuđene na kaznu zatvora od pet godina i više trebaju odmah biti pritvoreni. No, Mamić je iz Međugorja poručio da se ne vraća u Hrvatsku i da će se iz Hercegovine "boriti" do pravosnažnosti presude.

Drugoptuženi Zoran Mamić osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci, poreznik Milan Pernar osuđen na četiri godine i dva mjeseca, a bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović na tri godine.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић