Ustoličenje vladike Stefana

Dodik: Vladika je čovjek vjere i crkve

  • 17.06.2018. 13:03

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srpska pravoslavna crkva najznačajniji dio srpskog identiteta i da je veoma značajno da na važna mjesta dolaze ljudi moralnih i vjerskih kvaliteta kao što je vladika Stefan.

Dodik, koji je prisustvovao činu ustoličenja vladike Stefana u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, izjavio je novinarima da poznaje vladiku lično i da je on čovjek vjere i crkve. 

"To je čovjek našeg naroda i radujem se zbog toga što je doživio ovaj dan", rekao je Dodik i u ime Republike Srpske, srpskog vjerujućeg naroda i svoje ime čestitao episkopu remezijanskom Stefanu ustoličenje na ovu visoku crkvenu dužnost. 

Predsjednik Srpske je rekao da je vladika Stefan "čovjek koji je nesumnjivo dao značajan doprinos i samom napretku u izgradnju Hrama Svetog Save". 

"Želim da mu čestitam u ime Republike Srpske i sprskog vjerujućeg naroda i da mu prenesem sve želje za uspješan rad i dobro zdravlje", rekao je Dodik. 

Ustoličenju vladike Stefana, koje je obavio patrijarh srpski Irinej, prisustvovali su i predsjednik Skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković i prinčevski par Karađorđević.