Šokirani prvostepenom presudom

"Dinamo" iz Zagreba podržava Zdravka Mamića

  • 07.06.2018. 07:25

Fudbalski klub "Dinamo" saopštio je da je šokiran zbog prvostepene presude suda u Osijeku kojom su na zatvorske kazne osuđeni sadašnji i bivši funkcioneri tog kluba.

"Ogorčeni smo što je sudsko vijeće podleglo pritiscima i donijelo presudu koja se ne zasniva na dokazima i činjenicama, nego je očigledno posljedica materijalnih i procesnih grešaka nezabilježenih u dosadašnjoj sudskoj praksi", navodi se u saopštenju "Dinama". 

U klubu smatraju da su optuženi od početka postupka bili "izloženi medijskoj histeriji, u kojoj su prekršeni neki od osnovnih postulata vladavine prava, kao što je pretpostavka nevinosti. 

"Čvrsto vjerujemo u nevinost naših kolega i dajemo im punu podršku u njihovoj daljoj sudskoj borbi", saopštio je zagrebački klub. 

Županijski sud u Osijeku izdao je danas nalog za hapšenje nekadašnjeg prvog čovjeka hrvatskog FK "Dinamo" Zdravka Mamića koji je danas zbog krađe novca iz tog kluba osuđen nepravosnažno na šest i po godina zatvora. 

Mamića, koji je u BiH, u Međugorju, i nije prisustvovao izricanju presude, Županijski sud je osudio zbog izvlačenja miliona kuna /oko 136.283 evra/ putem transfera hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena, čime je oštećen i državni budžet. 

Mamićev brat Zoran osuđen je na četiri godine i jedanaest mjeseci za isto krivično djelo i davanje mita, tri godine dobio je direktor Fudbalskog saveza Hrvatske i bivši funkcioner "Dinama" Damir Vrbanović, a poreznik Milan Pernar četiri godine i dva mjeseca.