Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Znamo za tajni dokument iz Prištine

  • 19.06.2018. 11:16

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd zna za tajni dokument iz Prištine sa spiskom država koje treba pritiskati da promijene stavove o takozvanoj nezavisnosti Kosova ili o članstvu te lažne države u pojedinim međunarodnim organizacijama.

Dačić je rekao i da Priština, osim tog takozvanog "tajnog spiska", preduzima niz aktivnosti na tom planu, a koje obavljaju zajedno sa pojedinim zapadnim zemljama. 

"Tamo organizuju sastanke za afirmaciju njihove nezavisnosti, zna se ko je zadužen za koju zemlju, s kim se razgovara", istakao je Dačić za televiziju "Prva". 

Upitan o navodima medija da je Priština platila lobističkim kućama da lobiraju za takozvanu nezavisnost Kosova, on je odgovorio da ni to nije tajna i da je riječ o dvije lobističke kuće, po jednoj iz Francuske i SAD. 

Prema njegovim riječima, odgovor Srbije na takve aktivnosti samoproglašenog Kosova je vidljiv, jer je sve više zemalja koje povlače priznanje o nezavisnosti. 

Do toga dolazi, kako kaže Dačić, jer je takozvano Kosovo "čardak ni na nebu ni na zemlji", kao i zbog toga što je većina tih zemalja pod konstantnim pritiskom i "nepristojnim ponudama". 

Dačić je rekao i da su sve države sa prištinskog spiska onih koje treba da pritiskaju druge upozorene da vode računa šta rade. 

"Skrenuli smo pažnju svim zemljama da to predstavlja problem u našim odnosima i da pažljivo pratimo sve", naveo je ministar spoljnih poslova Srbije.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина