Crnogorac spremao krvnu osvetu

Mladić htio da likvidira italijanskog mafijaša koji mu je ubio oca pred očima!

  • 04.07.2020. 20:30

Podgoričanin A. M. (23) uhapšen je prošlog mjeseca sa dvoje srpskih državljana kod Lećea, pošto je kod njega pronađen pištolj sa obrisanim serijskim brojem.

Sumnja se da je planirao likvidaciju, odnosno krvnu osvetu zbog smrti svog oca, pišu crnogorski mediji!

Kako navode, A. M. je nekoliko dana prije hapšenja stigao u Italiju jer je navodno trebalo da se osveti oca Fatmira Markovića koji je ubijen 2014. godine na jugu Italije. U tom krvavom obračunu, A. M., koji je tada bio maloljetan, ranjen je u nogu jer ga je otac zaštitio tijelom.

- Sumnja se da je on trebalo da likvidira Fabija Antonija Peronea, koji se sumnjiči da je ubio Markovića. Inače, Perone je bio osuđen na doživotnu robiju, ali je uspio da pobjegne 6. novembra 2016. iz bolnice - navode mediji i dodaju da je A. M. na saslušanju priznao da je oružje njegovo.

- Oružje je moje, nabavio sam ga da se zaštitim od čovjeka koji je ubio mog oca i pokušao da ubije i mene - navodno je rekao mladić.

Da podsjetimo, pištolj sa obrisanim serijskim brojem nalazio se u automobilu za koji je utvrđeno da pripada srpskom državljaninu J. A. (43), a osim njega, uhapšena je i srpska državljanka T. A. (36).

- Inspektori specijalnog odsjeka bili su u kampu "Panareo" kako bi kontrolisali osumnjičenog koji je bio u kućnom pritvoru. Međutim, pažnju im je privukao "fijat stilo" parkiran među olupinama kola, pa su posumnjali da je sa razlogom sakriven. Tokom provere auta, pronađen je pištolj "bereta" kalibra 6.35 sa obrisanim serijskim brojem, pištolj kalibra 9 bez broja, kao i tri šaržera i 52 metka, ali i računi na ime Srbina, pišu italijanski mediji.

- Kao vlasnica automobila upisana je žena koja je policiji rekla da je kola prije godinu dana prodala Srbinu J. A., a poslije njegovog privođenja, uhapšeni su i A. M. i T. A. koji su živjeli u njegovom stanu. J. A. je upravo njih dvoje doveo u vezu sa oružjem, pa su inspektori posumnjali da je spremana likvidacija - prenijeli su mediji, piše Kurir.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.